Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Psychotherapie Goedele

Systemisch inzicht

Systemisch inzicht wil zeggen dat je inzicht krijgt dat niet A de oorzaak is van B of  B niet de oorzaak is van A, maar dat het om de interactie gaat. Oorzaak-gevolg redenering leidt vaak tot patstellingen en schuldgevoelens. Je begint in te zien dat het om een circulair verband gaat in communicatie. Dat kan complementair zijn: vb Als de man steeds zwijgt, gaat de vrouw meer praten. Als de één altijd iets doet, gaat de ander meer niks doen. Als de één uit zijn sloef springt, houdt de ander zich in.

Soms krijg je symmetrische cirkels: de één zwijgt, de ander gaat ook zwijgen. De één wordt kwaad, de ander doet er nog een schepje bovenop… . Eenmaal je de interactie begrijpt, kan je bij je eigen gedrag  dat voordien automatisch getriggerd werd, stilstaan. Wat voel je eigenlijk als je steeds maar praat?  Wat is het effect daarvan op een ander?
Betrokken relatie

Tussen jou en mij bestaat een vertrouwensrelatie. Dit betekent dat alles wat er gezegd wordt in de therapieruimte blijft. Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim.

Integratief werk
Niet énkel gedragscognitief aan de slag gaan maar een gedragscognitief schema aanvullen met methodieken die je ademhaling als hulpbron gebruiken, je doelen visualiseren, je gezinssituatie verkennen…
Cognitieve gedragstherapie

We werken met het 7G schema. Zeven woorden die beginnen met de letter G: Gebeurtenis, Gewaarwording, Gedachten, Gevoelens, Gedrag, Gevolg, Groei. Het is een soort zelfobservatieschema.

 

Contextuele therapie

Soms wordt je gedrag in het heden bepaald door patronen die je tijdens je leven hebt aangeleerd (vaak sinds je kindertijd) en die moeilijk te doorbreken zijn door ‘anders te leren denken’.

Niet énkel praten
Heb je de indruk dat je door ‘praten’ niet verder komt, of kan je niet goed verwoorden wat er in je leeft, dan helpen andere methodieken. Je praat niet over, maar je ervaart in het hier en nu.
Systemisch inzicht
Inzicht krijgen dat niet A de oorzaak is van B of net andersom, maar dat het om de interactie gaat. Oorzaak-gevolg redenering leidt vaak tot patstellingen en schuldgevoelens.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Samen gaan we aan de slag met je problemen. Je krijgt kapstokken waarmee je tussen de sessies aan de slag kan.