Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Psychotherapie Goedele

Betrokken relatie

Tussen therapeut en cliënt bestaat een vertrouwensrelatie. Dit betekent dat alles wat er gezegd wordt in de therapieruimte blijft.  De therapeut is gebonden aan het beroepsgeheim. Ook als de therapie reeds jaren beëindigd is, spreekt een therapeut nooit over een cliënt of over de inhoud van de sessies. Wil de therapeut contact opnemen met een huisarts… heeft hij daarvoor de toestemming van de cliënt nodig.

Naast een vertrouwensrelatie bouwen therapeut en cliënt een werkrelatie op. Dit betekent dat ze samen tot een hulpvraag komen en een doel bepalen. Dit doel kan ook bereikt worden in kleine tussenstappen. Het kan ook gebeuren dat er ondertussen andere doelen opduiken, of dat eenmaal een doel bereikt is, de cliënt nog een ander doel wilt bereiken.  De therapeut houdt het overzicht over de weg naar het doel. Indien de cliënt hiernaar vraagt, legt de therapeut in begrijpelijk taal uit wat ze aan het doen zijn, waarom een bepaalde methodiek zinvol zijn, ….. .

Betrokken relatie

Tussen jou en mij bestaat een vertrouwensrelatie. Dit betekent dat alles wat er gezegd wordt in de therapieruimte blijft. Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim.

Integratief werk
Niet énkel gedragscognitief aan de slag gaan maar een gedragscognitief schema aanvullen met methodieken die je ademhaling als hulpbron gebruiken, je doelen visualiseren, je gezinssituatie verkennen…
Cognitieve gedragstherapie

We werken met het 7G schema. Zeven woorden die beginnen met de letter G: Gebeurtenis, Gewaarwording, Gedachten, Gevoelens, Gedrag, Gevolg, Groei. Het is een soort zelfobservatieschema.

 

Contextuele therapie

Soms wordt je gedrag in het heden bepaald door patronen die je tijdens je leven hebt aangeleerd (vaak sinds je kindertijd) en die moeilijk te doorbreken zijn door ‘anders te leren denken’.

Niet énkel praten
Heb je de indruk dat je door ‘praten’ niet verder komt, of kan je niet goed verwoorden wat er in je leeft, dan helpen andere methodieken. Je praat niet over, maar je ervaart in het hier en nu.
Systemisch inzicht
Inzicht krijgen dat niet A de oorzaak is van B of net andersom, maar dat het om de interactie gaat. Oorzaak-gevolg redenering leidt vaak tot patstellingen en schuldgevoelens.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Samen gaan we aan de slag met je problemen. Je krijgt kapstokken waarmee je tussen de sessies aan de slag kan.