Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Psychotherapie Goedele

Individuele therapie

Ieder mens heeft een andere invalshoek en daarom werk ik integratief. Sommige mensen bekijken hun leefwereld meer vanuit het verstand, sommige meer vanuit hun gevoel, en anderen dan weer vanuit wat ze doen.
 
We passen de methodiek toe die bij jouw persoonlijke situatie past. Jij staat centraal. Samen gaan we aan de slag met je problemen. Dit doen we in een betrokken relatie.
Recent werk ik ook met mensen die getraumatiseerd zijn. Hiervoor gebruik ik brainspotting als methodiek. Dit is een techniek die geëvolueerd is uit EMDR maar minder geprotocoleerd is. Brainspotting werkt met het onderbewuste en kan geintegreerd worden in een therapietraject of  als enige methodiek gebruikt worden bij hechtingstrauma, fobie ed. .
Betrokken relatie

Tussen jou en mij bestaat een vertrouwensrelatie. Dit betekent dat alles wat er gezegd wordt in de therapieruimte blijft. Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim.

Integratief werk
Niet énkel gedragscognitief aan de slag gaan maar een gedragscognitief schema aanvullen met methodieken die je ademhaling als hulpbron gebruiken, je doelen visualiseren, je gezinssituatie verkennen…
Cognitieve gedragstherapie

We werken met het 7G schema. Zeven woorden die beginnen met de letter G: Gebeurtenis, Gewaarwording, Gedachten, Gevoelens, Gedrag, Gevolg, Groei. Het is een soort zelfobservatieschema.

 

Contextuele therapie

Soms wordt je gedrag in het heden bepaald door patronen die je tijdens je leven hebt aangeleerd (vaak sinds je kindertijd) en die moeilijk te doorbreken zijn door ‘anders te leren denken’.

Niet énkel praten
Heb je de indruk dat je door ‘praten’ niet verder komt, of kan je niet goed verwoorden wat er in je leeft, dan helpen andere methodieken. Je praat niet over, maar je ervaart in het hier en nu en komt zo tot inzichten. Ook werken met verf, collages, klei, ... hoort hierbij.
Systemisch inzicht
Inzicht krijgen dat niet A de oorzaak is van B of net andersom, maar dat het om de interactie gaat. Oorzaak-gevolg redenering leidt vaak tot patstellingen en schuldgevoelens.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Samen gaan we aan de slag met je problemen. Je krijgt kapstokken waarmee je tussen de sessies aan de slag kan.