Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Psychotherapie Goedele

Integratief werken

We werken niet enkel gedragscognitief  maar vullen de therapie aan met methodieken die vb je ademhaling als hulpbron gebruiken, je doelen visualiseren, je gezinssituatie verkennen, je verlangens en talenten ontdekken,…
 
hierronder een concreet voorbeeld van je ademhaling als hulpbron gebruiken:
Installeer de gratis app respirelax+ op je smartphone. Je kan de duur van je oefening en het ademhalingstempo regelen. Oefen minstens 2 keer per dag 3 minuten in de relaxatiestand van je app. Je ademt dan 4 tellen en 6 tellen uit. Een op en neergaand belletje en een geluidje herinneren je aan dit tempo. Je hartslag zal vertragen en het parasympatisch deel van je autonome zenuwstelsel neemt het stilaan over. Het fight, fligh,fress deel van je autonome zenuwstelsel dat je angstgevoelens geeft, wordt door deze ademhaling geblokkeerd. Enkel door je ademhaling heb je invloed op je autonome zenuwstelsel dat je hartslag, spijsvertering, … regelt.
Betrokken relatie

Tussen jou en mij bestaat een vertrouwensrelatie. Dit betekent dat alles wat er gezegd wordt in de therapieruimte blijft. Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim.

Integratief werk
Niet énkel gedragscognitief aan de slag gaan maar een gedragscognitief schema aanvullen met methodieken die je ademhaling als hulpbron gebruiken, je doelen visualiseren, je gezinssituatie verkennen…
Cognitieve gedragstherapie

We werken met het 7G schema. Zeven woorden die beginnen met de letter G: Gebeurtenis, Gewaarwording, Gedachten, Gevoelens, Gedrag, Gevolg, Groei. Het is een soort zelfobservatieschema.

 

Contextuele therapie

Soms wordt je gedrag in het heden bepaald door patronen die je tijdens je leven hebt aangeleerd (vaak sinds je kindertijd) en die moeilijk te doorbreken zijn door ‘anders te leren denken’.

Niet énkel praten
Heb je de indruk dat je door ‘praten’ niet verder komt, of kan je niet goed verwoorden wat er in je leeft, dan helpen andere methodieken. Je praat niet over, maar je ervaart in het hier en nu.
Systemisch inzicht
Inzicht krijgen dat niet A de oorzaak is van B of net andersom, maar dat het om de interactie gaat. Oorzaak-gevolg redenering leidt vaak tot patstellingen en schuldgevoelens.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Samen gaan we aan de slag met je problemen. Je krijgt kapstokken waarmee je tussen de sessies aan de slag kan.